Website kop - Stichting Sport & Recreatie Katwijk en Omstreken
  S&R arrow Nieuws
Sjansee haalt GOUD

Sjansee haalt GOUD tijdens Nederlands Kampioenschap G-dansen in Ermelo.

Afgelopen zaterdag, 16 november, was het heel vroeg dag voor de deelnemers van dansclub Sjansee. De grote dag van het NK was aangebroken! Om half acht 's morgens verzamelden 63 mensen van de dansclub zich op de Goerie in Katwijk. De spanning was al bij vele voelbaar, maar het plezier en enthousiasme was vele malen groter. Om 8 uur vertrokken we met een dubbeldekker bus van de Koninklijke Beuk richting Ermelo en na een zeer plezierige busreis kwamen we er aan. Eenmaal binnen keek iedereen zijn ogen uit: wat een mooie locatie, een prachtige dansvloer en wat een hoop mensen! Na een feestelijke opening door dhr. Cor vd Stroet begonnen rond 10.15 de voorrondes, waarbij duoparen (2 personen met een beperking) het spits af mochten bijten. Het was een prachtig gezicht. Daarna volgde de combi paren, waar wij als dansclub Sjansee met 30 dansparen aan meededen. Het enthousiasme was groot en het plezier was van de gezichten af te lezen. Onze deelnemers zetten hun beste beentje voor tijdens de sierlijke Engelse Wals, de mooie strakke tango en de vrolijke Quick Step.

sjansee-wint-goud-img_4795.jpg 

Na de voorrondes hebben we verschillende fundansjes met elkaar kunnen doen. Iedereen op de vloer en eventjes ontspannen dansen. Na deze ontspanning werd de spanning weer opgevoerd en langzaam naar de finale toegewerkt. Het was de afsluiting van een prachtige ochtend. Rond 13.00 uur werden de rammelende magen gevuld met heerlijke lunchpakketten verzorgd door cateringbedrijf DZB uit Leiden.

Na de lunchpauze was het tijd voor de tweede helft van de dag: de cha-cha-cha masterclass, een aparte klasse voor dansparen die naast ballroom ook de latin cha-cha-cha kan dansen. Na 2 keer de cha cha cha te hebben gedanst, waren de voorrondes over en maakte dhr Cor vd Stroet de finalisten bekend.

Groot was het enthousiasme toen bekend werd dat ook 1 danspaar van Sjansee een plek in de finale had bereikt. Cor van Dijk en Carrie Snijder mochten het gaan opnemen tegen 6 andere finalisten! Ze dansten geweldig! Een topprestatie, want doe het ze maar na als je onder druk staat! Rond 15.00 was de juryuitslag bekend en was het dhr Cor vd Stroet die, na de namen van de bronzen en zilveren winnaars, kenbaar maakte dat een naamgenoot van hem de gouden plak in de wacht had gesleept! De Nederlands Kampioenen op de cha cha cha zijn waren Cor van Dijk en Carrie Snijder! Heel dansclub Sjansee gilde de longen uit zijn lijf, de tranen van geluk rolden over de vele wangen. De bloemen werden in ontvangst genomen en de gouden medailles omgehangen. Na het bekendmaken van de prijswinnaars van de duo en combiparen werd het Wilhelmus gespeeld en kwam er een eind aan een fantastisch Nederlands Kampioenschap in Ermelo.

De terugreis was feestelijk en rustig tegelijkertijd. Een ieder was moe maar voldaan.... Bij terugkomst in Katwijk stond er een heerlijk buffet klaar, wederom klaargemaakt door DZB! Er werd gesmuld, gelachen en herinneringen opgehaald over de tijd van het toewerken naar het NK. De werkgroep van Sjansee spreekt van een geslaagde dag! Iedereen is in het bezit van een fantastische ervaring en een prachtige medaille voor zijn/haar deelname aan deze dag. Supertrots op onze kanjers!

 
< Vorige   Volgende >